Vuosikertomus 2017
Vuosikertomus 2017
PKS henkilöstö
PKS henkilöstö

Liiketoimintakohtaisten henkilöstöstrategioiden mukaisia toimenpiteitä jatkettiin

Konsernin liiketoimintojen toimintaympäristöt ovat hyvin erilaiset ja niissä hyvin erityyppisiä haasteita. Liiketoimintojen henkilöstöstrategioiden mukaisten toimenpiteiden toteuttaminen oli keskiössä myös vuonna 2017. Henkilöstöstrategioiden tavoitteena on tukea liiketoimintojen strategisten tavoitteiden toteutumista liiketoiminnon erityispiirteet huomioiden. Painopistealueita vuoden aikana olivat erityisesti yhteistyön, osaamisen, johtamisen ja palkitsemisen kehittäminen.

Tuki- ja liikuntaelinvaivojen ennaltaehkäisy on ollut jo useamman vuoden ajan työhyvinvoinnin kehittämisen keskeisiä tavoitteitamme. Olemme panostaneet erityisesti omaehtoisen liikkumiseen tukemiseen muun muassa e-passi-palvelun ja säännöllisten liikuntaryhmien avulla. Viikoittaisiin pilates-, sulkapallo-, salibandy- ja pilatesryhmiimme osallistuu lukuisa joukko hyvinvoinnistaan huolehtivia työntekijöitämme. Toimihenkilöillämme on käytössä myös sähköinen taukoliikuntaohjelma. Kiinnitämme erityistä huomiota myös työpisteiden ergonomiaan työfysioterapeutin tekemien ergonomiatarkastusten avulla sekä hyödyntämällä sähköisesti säädettäviä työpöytiä.

 

Työhyvinvoinnin ylläpito kannattaa

Outi Leppänen

Huomionosoitukset

Tasavallan presidentti myönsi 1.12.2017 toimitusjohtaja Jorma Korhoselle energianeuvoksen arvonimen. Korhonen on työskennellyt Pohjois-Karjalan Sähkö Oy:ssä vuodesta 1988 alkaen ja toiminut yhtiön toimitusjohtajana vuodesta 2001 lähtien.

Keskuskauppakamarin kultaisella ansiomerkillä palkittiin 40 vuoden palveluksesta palveluneuvoja Helvi Miettinen. Kultaisella ansiomerkillä 30 vuoden palveluksesta palkittiin asiakasvastaava Ahti Anttonen, sähköverkostoasentaja Jukka Karttunen, kehityspäällikkö Pentti Leinonen, palveluneuvoja Eine Purmonen, palvelupäällikkö Raimo Toivanen ja rakennuttaja Kari Torvinen.

Hopeisella ansiomerkillä 20 vuoden palveluksesta palkittiin palveluneuvoja Riitta Kostamo, palveluesimies Leena Kuvaja, sähköverkostoasentaja Kari Makkonen ja kirjanpitäjä Eija Sainola.

Henkilöstön määrä pieneni hieman

PKS-konsernin vakituisen henkilöstön määrä laski vuoden aikana kolmella henkilöllä ja oli vuoden lopussa 226. Vuoden aikana konserniin palkattiin 19 uutta henkilöä ja pois lähti 22 henkilöä, joista kuusi siirtyi eläkkeelle. Lisäksi määräaikaisessa työsuhteessa työskenteli vuoden lopussa viisi henkilöä.